31 januari 2013

Nieuw logo voor de Gelderse Omgevingsdiensten

De Gelderse Omgevingsdiensten over hun nieuwe logo´s: “We zijn trots op ons nieuwe logo. Loep ontwerp is er in geslaagd om in een krachtig en dynamisch beeldmerk precies tot uiting te brengen waar de omgevingsdiensten voor staan. Het laat in vogelvluchtperspectief de Gelderse omgeving zien. Vanuit de blauwe lucht tot diep in de bruine aarde. Het logo verbeeldt eveneens dat bij de omgevingsdiensten alle expertise samenkomt.

Belangrijk voor ons was de gemeenschappelijkheid van de omgevingsdiensten tot uitdrukking te brengen. De uitdaging voor Loep ontwerp was dan ook om voor zeven omgevingsdiensten één logo te ontwerpen. Met enige ruimte voor het specifieke van elke dienst. En dat is goed gelukt. Iedere omgevingsdienst kreeg hetzelfde beeldmerk, alleen de naamgeving verschilt.

De samenwerking met Loep ontwerp en het ontwerpproces zijn soepel verlopen. Al gauw waren alle betrokkenen het met elkaar eens welke van de gepresenteerde logovarianten het moest worden. Daaruit blijkt wel dat het ontwerpbureau de opdracht goed had begrepen en een logo heeft kunnen maken waar alle omgevingsdiensten zich mee kunnen identificeren. En eenmaal opgeleverd, wilden de directeuren zich wat graag snel met hun logo presenteren. Het logo prijkte dan ook in korte tijd op de vele oprichtingstaartjes, nieuwjaarskaarten, visitekaartjes, website, banner… En allemaal weer ontworpen door Loep ontwerp.”    meer nieuws »


Linkedin  twitter  flickr  We transferchannel van Loep ontwerp